Logo Drift- en Racingteam Beemster
Wie zijn de rijders bij het Beemster Drift en Racingteam?
Beemster Racingteam in actie

Het Drift & Racing Team Beemster is in 2001 opgericht. Kees Kok (1962) en Marc Faber (1973) hebben in dat jaar hun KNAF-racelicentie gehaald. Dit was de start voor het Beemster Racingteam, waarbij beide coureurs uitkwamen in de E-30 standaardklasse van de ZomerAvond Competitie. In 2004 hebben Kees en Marc beide deelgenomen aan de Full-Lock Drift training bij de Rensportschool Zandvoort. Beide coureurs slaagden succesvol. Na dit succes en de versnippering van de E-30 Standaard naar de Modified klasse concentreerden beide coureurs zich iets anders. Kees ging naast het racen verder met het driften. Daarbij nam hij deel aan de NL- en BE-driftseries, welke verscheidene driftchallenges organiseerden in een volwaardig kampioenschap. Marc koos ervoor om zijn auto weer om te bouwen tot een standaard auto en ging weer racen in de E-30 Standaard klasse.

 

Nu bijna 7 jaar later kent het team een serieuze uitbreiding. Inmiddels is Peter Kok (1988) te vinden op de Westfriese graslanden, waar Peter deelneemt aan de autocross in het Noordhollands kampioenschap. Hiermee treedt hij in de voetsporen van z’n vader, die vanaf 1982 t/m 1999 deze vorm van autosport beoefende. In 2006 heeft Peter in z’n debuutseizoen laten zien wat gas geven is. Een optreden in de halve finales van de Grote Prijs van Avenhorn was indrukwekkend, net als de koprol die een voortijdig einde betekende van deze goede race.

 

Marco Kok (1989) wordt gezien als het nieuwe talent van het Drift & Racingteam Beemster. Als jongste van de club heeft hij  met redelijk gemak in 2006 zijn driftlicentie gehaald en inmiddels deelgenomen aan de eerste X-Treme Driftchallenge deelgenomen tijdens de 1e ronde op de Raceway Venray. Daar heeft hij als heuse “rookie” indruk gemaakt bij de pro-drifters. En hoe doe je dat beter door als Rooky of the year het eerste driftseizoen af te sluiten.

 

Ernie Eggers (1961) is, na jarenlang als vreemde eend in de SAAB, eindelijk opgenomen in het Drift & Racingteam. Ernie racet al sinds 19XX. Begonnen met autocross heeft hij menig finales gereden en ook gewonnen. Een kampioenschap zat er net niet in maar op de westfriese graslanden is hij nog steeds een begrip. Ook heeft hij genoeg ervaring op de racecircuit’s. Hoewel het eurocircuit van Valkenswaard het nooit zal worden, was de overstap van gravel/asfalt een mooie opstap naar de circuits als Circuitpark Zandvoort, ’t Circuit vn Terlamen in Zolder en het fameuze formule1-circuit Spa-Franchorchamps. Zijn mond maakt altijd nog meer toeren dan de auto’s, waar in hij rijdt maar concurrenten worden zenuwachtig als ze Eggers in hun spiegel zien. Met Ernie heeft het Drift & Racingteam een coureur, die trots één van de rood-witte BMW’s over de circuits zal sturen.

 

Willem van Eck (1959) is begin 2007 de vijfde en voorlopig laatste nieuwe coureur bij het Drift & Racingteam Beemster. De aannemer uit de Midden-Beemster is de meest seniore coureur van het team. Hij is al langere tijd betrokken bij het autoracen en heeft in 2004 de stap genomen door met een E30 deel te nemen aan de coureursopleiding van de Rensportschool Zandvoort. Daarna heeft hij regelmatig gereden bij evenementen van de BMW Driversclub en op de vrij-rijden dagen van de HARC. Net als de andere coureurs van het team ontbreekt het niet aan fanatisme. In de korte tijd dat hij bezig is met de autosport heeft hij zich de E30 eigen gemaakt.

Maar het gaat door. Ook de derde zoon van Kees heeft het virus te pakken. Maar ook een rode E30, waarmee hij in het seizoen 2008 zijn debuut gaat maken, welke met hulp van de sponsors van het Drift & Racingteam is gerealiseerd is van de winter door Andre zelf optimaal geprepareerd en getest. Zijn ambitie spreekt voor zich, de rode kleuren van het team met trots vertegenwoordigen tijdens de driftchallenges van de Xtreme Driftchallenges

   
Webdesign Y-Catcher!
© Beemster Racingteam 2007